Hermann Göring: Εθνικισμός και Σοσιαλισμός

στις

«Γερμανοί και Γερμανίδες! Έχω μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις και έχω επανειλημμένα λάβει θέση σε διάφορα ζητήματα. Όμως σήμερα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμένα: Είναι ξεχωριστό διότι σήμερα στέκομαι μπροστά στους Γερμανούς που εργάζονται σκληρά κάθε μέρα ή που πρέπει να ζουν στην απόλυτη φτώχεια, επομένως έχουν μάθει από τις εμπειρίες τους τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και τι σημαίνει η νίκη του για τους παραγωγικούς πολίτες.

Αγαπητοί μου συμπολίτες. Ζούμε μέσα στην εθνικοσοσιαλιστική επανάσταση. Τονίζουμε τον όρο «σοσιαλιστική» διότι πολλοί μιλάνε μόνο για εθνική επανάσταση. Αμφίβολο, όσο και λάθος. Δεν ήταν μόνο ο εθνικισμός που μας οδήγησε στην επανάσταση. Είμαστε υπερήφανοι που ο Γερμανικός σοσιαλισμός επίσης θριάμβευσε. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα ανάμεσά μας σήμερα άνθρωποι που τονίζουν τόσο δυνατά τη λέξη «εθνικός», και που δε θέλουν να ξέρουν τίποτα για το δεύτερο μέρος της κοσμοθεωρίας μας, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι απέτυχαν να καταλάβουν το πρώτο μέρος. Αυτοί που δε θέλουν να αναγνωρίσουν το Γερμανικό σοσιαλισμό δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται εθνικιστές.

Μόνο αυτός που δίνει έμφαση στο Γερμανικό σοσιαλισμό είναι αληθινά εθνικιστής. Αυτός που αρνείται να μιλήσει για σοσιαλισμό ή που πιστεύει στο σοσιαλισμό με τη Μαρξιστική έννοια του όρου, ή αυτός στον οποίο η λέξη σοσιαλισμός ακούγεται δυσάρεστα, δεν έχει κατανοήσει τη βαθύτερη σημασία του όρου εθνικισμός. Δεν έχει καταλάβει ότι κάποιος μπορεί να είναι εθνικιστής μόνο όταν βλέπει τα κοινωνικά προβλήματα ανοιχτά και καθαρά. Από την άλλη μεριά, κάποιος μπορεί να είναι σοσιαλιστής, μόνο αν διακρίνει καθαρά ότι ο εθνικισμός πρέπει να θριαμβεύσει, έτσι ώστε να προστατεύει το ζωτικό χώρο του λαού από εξωτερικές δυνάμεις.

Ακριβώς όπως ο εθνικισμός προστατεύει το λαό από τις εξωτερικές δυνάμεις, έτσι και ο σοσιαλισμός υπηρετεί τις εγχώριες ανάγκες του λαού. Θέλουμε τη δύναμη του λαού να απελευθερωθεί μέσα στο έθνος, σφυρηλατώντας το λαό ξανά σε ένα δυνατό ενιαίο σύνολο. Ο κάθε πολίτης πρέπει πάλι να έχει την αίσθηση ότι ακόμα κι αν βρεθεί στην ταπεινότερη θέση, η ζωή του και οι ευκαιρίες του είναι εξασφαλισμένες. Πρέπει να δει ότι η ύπαρξή του έχει τις ρίζες της στην ύπαρξη του λαού του και ότι πρέπει να υπηρετεί το λαό του με όλη του τη δύναμη. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε άτομο θα έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει, ότι κάθε μεμονωμένος Γερμανός μπορεί να είναι ενεργός, μπορεί να εργαστεί, μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του, για ακόμα μια φορά πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι συνθήκες πέρα από τα σύνορά μας το καθιστούν εφικτό.

Δεν κάναμε την εθνική επανάσταση με την έννοια ενός άγονου, ξεπερασμένου υπερπατριωτισμού, αλλά μάλλον αυτή η επανάσταση είναι, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, εθνικοσοσιαλιστική επανάσταση. Προηγουμένως, αυτοί οι δύο, πολεμούσαν ο ένας τον άλλο χωρισμένοι από μίσος και ατυχή εχθρότητα. Ο Εθνικισμός και ο Σοσιαλισμός στέκονταν αντιμέτωποι: η αστική τάξη υποστήριζε τον εθνικισμό και οι Μαρξιστές τον σοσιαλισμό. Η αστική τάξη κατέπεσε στον άγονο υπέρ-πατριωτισμό και χάθηκε μέσα στην ειρηνόφιλη δειλία της. Από την άλλη πλευρά, το Μαρξιστικό κοινωνικό στρώμα, μια τάξη Μαρξιστών, δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση με το κράτος και τον υπόλοιπο λαό. Μεταξύ τους δεν υπήρχε γέφυρα.

Ο Μαρξιστικός σοσιαλισμός υποβαθμίστηκε στη φροντίδα μόνο για το μισθό ή το στομάχι. Η αστική τάξη υποβάθμισε τον εθνικισμό σε άγονο υπέρ-πατριωτισμό. Συνεπώς οι δύο έννοιες πρέπει να ξεκαθαριστούν και να παρουσιαστούν στο λαό με νέα, κρυστάλλινα καθαρή μορφή. Ο εθνικισμός της κοσμοθεωρίας μας έφτασε στην κατάλληλη στιγμή. Το κίνημά μας συνέλαβε την έννοια του σοσιαλισμού από τους δειλούς Μαρξιστές και ξερίζωσε την έννοια του εθνικισμού από τα αστικά κόμματα, πετώντας και τους δύο στο χωνευτήρι της κοσμοθεωρίας μας και παράγοντας μια καθαρή σύνθεση: τον Γερμανικό Εθνικό Σοσιαλισμό. Αυτός αποτέλεσε το θεμέλιο για την ανοικοδόμηση του λαού μας. Έτσι αυτή η επανάσταση ήταν Εθνικοσοσιαλιστική.

Η ιδέα μας γεννήθηκε μέσα από το λαό μας. Ακριβώς επειδή γεννήθηκε μέσα από το λαό μας, οδηγήθηκε από έναν άγνωστο λοχία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έμελλε να δώσει τέλος στον κατακερματισμό και να σφυρηλατήσει την ενότητα μεταξύ του λαού μας.

«Εργασία, Ελευθερία και Ψωμί». Προεκλογική αφίσα του NSDAP (1928).

Εξωτερικά το κράτος ήταν αδύναμο, υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Εσωτερικά ο λαός σπαρασσόταν και αιμορραγούσε από χίλιες πληγές. Στην πατρίδα κυριαρχούσαν οι συγκρούσεις μεταξύ κομμάτων, επαγγελμάτων, ομάδων, τάξεων και θρησκειών. Ο Φύρερ μας, ο Αδόλφος Χίτλερ, είδε ότι το κράτος θα μπορούσε να επιβιώσει και να ισχυροποιηθεί μόνο αν γινόταν να επιτευχθεί ενότητα μεταξύ του Γερμανικού λαού. Αυτό ήταν το έργο του κόμματός μας τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια: να κάνουμε για άλλη μια φορά ένα τον Γερμανικό λαό, από ένα λαό ανταγωνιζομένων συμφερόντων, διαφορετικών θρησκειών, επαγγελμάτων, ομάδων και τάξεων.

Τώρα που το κράτος ελέγχει και πάλι σταθερά τις επιμέρους επαρχίες, ο Γερμανικός λαός πρέπει να σφυρηλατηθεί σε μια παρόμοια ενότητα. Τώρα, εθνικοί μου σύντροφοι, εσείς τα μέλη των εθνικοσοσιαλιστικών πυρήνων εργοστασίων είστε οι σιδεράδες που σφυρηλατείτε το Γερμανικό λαό. Πρέπει να εργαστείτε γι’ αυτό το σκοπό στους πυρήνες στα εργοστάσιά σας. Πρέπει συνεχώς να εξηγείτε, συνεχώς να επιμορφώνετε, συνεχώς να προσπαθείτε να διασαφηνίσετε στους κατακερματισμένους εθνικούς σας συντρόφους τι διακυβεύεται.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, για πολλά χρόνια αγωνιστήκαμε για τη γερμανική ψυχή, για να κερδίσουμε τον κάθε άνθρωπο, για να τον μεταμορφώσουμε, να τον απελευθερώσουμε από όλες τις ακαθαρσίες ενός διεφθαρμένου συστήματος, για να τον μεταμορφώσουμε και πάλι σε Γερμανό μαχητή, σε μια γερμανική προσωπικότητα. Τώρα θα πρέπει να το συνεχίσετε αυτό στα εργοστάσιά σας. Θα πρέπει συνεχώς να αγωνίζεστε για κάθε γερμανική ψυχή. Θα πρέπει να τους ξεσηκώσετε από το λήθαργό τους, θα πρέπει να τους εκπαιδεύσετε και να πείσετε όσους έχουν παραπλανηθεί.

Άνδρες και γυναίκες των εθνικοσοσιαλιστικών πυρήνων εργοστασίων. Ασφαλώς και πρέπει να χειρίζεστε οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μέσα από τους πυρήνες εργοστασίων σας. Ασφαλώς και πρέπει να παρέχετε οικονομική υποστήριξη στους συντρόφους σας. Αλλά αυτό δεν είναι το βασικό σας καθήκον. Όχι, δεν είναι η ύλη ο κύριος στόχος σας, αλλά τα ιδανικά. Οι πυρήνες εργοστασίων, πρώτα απ’όλα καλούνται να εκπαιδεύσουν τον Γερμανό εργάτη, τον Γερμανό υπάλληλο σε κοσμοθεωρητικά θέματα, να τον πλάσουν, να τον μορφώσουν μέχρι να γίνει εθνικοσοσιαλιστής. Αυτός είναι ο κύριος στόχος σας. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον πρώην κομμουνιστή ή Μαρξιστή ότι η εργασία δεν είναι κατάρα, αλλά μάλλον ευλογία.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ξαναχτίσουμε το κράτος. Σιγά-σιγά, με εξαντλητική προσπάθεια, θα πρέπει να αποκατασταθεί το δικαίωμα στην εργασία. Θέλουμε να δώσουμε στο γερμανικό λαό και πάλι εργασία, έτσι ώστε να μπορεί να κερδίσει και πάλι το ψωμί του. Θέλουμε να σπείρουμε για άλλη μια φορά και να δείξουμε ότι ένα άτομο μπορεί να ζήσει από τις δικές του προσπάθειες, χωρίς να εξαρτάται από κάποιο είδος υποστήριξης, ότι κανείς δεν λιμοκτονεί επειδή κάποιος του έχει κλέψει το δικαίωμα στην εργασία. Ολόκληρο το έθνος πρέπει να το απαιτήσει αυτό. Από την άλλη πλευρά, απαιτώ ο καθένας να βάζει όλη του τη δύναμη στην υπηρεσία αυτού του λαού και αυτής της χώρας.

Λαϊκοί σύντροφοι! Πολλά έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε δει και βιώσει νέα πράγματα. Στις λίγες εβδομάδες που πέρασαν, ο Μαρξισμός προφανώς κατέρρευσε, προς τα έξω, τουλάχιστον. Μέσα από νόμους, μέσω κανονισμών, και άλλα τέτοια πράγματα, μπορεί κανείς να καταστρέψει τον εξωτερικό οργανισμό του Μαρξισμού. Αλλά αυτός είναι μόνο εξωτερικός. Το κράτος, η αστυνομία, η κυβέρνηση μπορεί να ασχοληθεί μόνο με τις εξωτερικές μορφές. Πρέπει ωστόσο, να συνθλίψετε και να καταστρέψετε την ιδέα του Μαρξισμού. Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει και να εξαλείψει μια ιδέα με εξωτερικά μέσα, αλλά μάλλον η δύναμη να ξεπεράσεις μια ιδέα πρέπει να προέρχεται από μια άλλη ιδέα, μια καλύτερη ιδέα. Πρέπει να είναι σαφής, πιο δραστήρια και πιο ενεργητική, αν είναι να εξαλείψει την άλλη ιδέα από τον κόσμο.

Η Εθνικοσοσιαλιστική κοσμοθεωρία έσπασε τη Μαρξιστική παραφροσύνη με αυτόν τον τρόπο. Οι πυρήνες εργοστασίων πρέπει να συνεχίσουν την επίθεση κατά του Μαρξισμού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο από μέσα σας. Η δύναμη που χρειάζεστε θα πρέπει να βρεθεί στην εμπιστοσύνη σας σε ότι κηρύττουμε, σε ότι κάνουμε, σε ότι θέλουμε να οικοδομήσουμε. Και επιπλέον, απαιτεί τυφλή πίστη, αφοσίωση στο Φύρερ που έχει δημιουργήσει τα πάντα, χωρίς τον οποίο δεν θα υπήρχε τίποτα απ’ ό,τι βλέπουμε σήμερα. Η δύναμη μεγαλώνει με την πειθαρχία. Μια στρατιωτική μονάδα μπορεί να έχει ό,τι χρειάζεται. Μπορεί να έχει την καλύτερη θέση, το καλύτερο υλικό, μεγάλη υπεροχή, την καλύτερη ηγεσία -μπορεί να έχει όλα αυτά, αλλά χωρίς σιδερένια πειθαρχία θα ηττηθεί, θα καταστραφεί.

Μια μικρή, αλλά πειθαρχημένη μονάδα πάντα θα ξεπερνά και θα νικά ένα μεγαλύτερο απείθαρχο όχλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εσωτερική πειθαρχία είναι απαραίτητη, πρώτα η εσωτερική πειθαρχία του ατόμου, το οποίο στη συνέχεια λάμπει μέσα από την ομάδα, μέσα από το κίνημα στο οποίο ανήκει.

Υπάρχουν ακόμα δύο πηγές δύναμης, οι οποίες πάνω απ ‘όλα θα σας βοηθήσουν να φέρετε τη νίκη στην ιδέα μας και την ήττα στην άλλη ιδέα. Αυτές είναι: πρώτον αυτή η ακλόνητη πίστη: Η Γερμανία πρέπει να ζήσει, η Γερμανία θα ζήσει, επειδή το θέλουμε και γιατί αυτό είναι απαραίτητο. Αυτή η ιδέα θα σας δώσει δύναμη. Δεύτερον από αυτή την πίστη θα έρθει η ελπίδα, το καταφύγιο, η λαχτάρα, που πάντα βοηθά ένα άτομο να κερδίσει, ακόμη και όταν θέλει να απελπιστεί. Μπορεί να μας περιβάλλει η νύχτα, αλλά εφόσον λάμπει ο φακός της ελπίδας μας, κανείς μας δεν θα ηττηθεί. Η δράση μας πρέπει να προέρχεται από αυτές τις εσωτερικές πηγές της δύναμης. Εσείς θα πρέπει να φέρετε μέσα σας την ιδέα και να τη βοηθήσετε να νικήσει.

Εμπιστοσύνη, πίστη, πειθαρχία, πεποίθηση και ελπίδα: Αυτοί είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους το κίνημα αυτό πρέπει να στηρίζεται, επειδή αυτό το κίνημα έχει γίνει ο φορέας αυτής της πανίσχυρης ιδέας.

Θέλουμε να ζήσουμε, και ως εκ τούτου θα ζήσουμε. Υπάρχει ένα απέραντο πεδίο από ερείπια μπροστά μας. Τα πάντα έχουν καταρρεύσει. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, τα πράγματα έχουν υπονομευθεί, είναι κούφια, είναι σπασμένα, έχουν σαπίσει. Μικρά βήματα έχουν ήδη γίνει. Έχουμε καθαρίσει λίγα κι αυτά αποτελούν το στέρεο έδαφος επί του οποίου μπορεί κανείς να χτίσει. Αλλά η καταστροφή εκτείνεται πολύ μακριά, μακριά έως να τον ορίζοντα, όπου παντού τα πάντα κείτονται σε ερείπια.

Λαϊκοί μου σύντροφοι, έχετε συνηθίσει να εργάζεστε και ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες δε θα υπάρχει παρά ένα σύνθημα: δουλειά, δουλειά, και ακόμα περισσότερη δουλειά για τους ανθρώπους μας και για την πατρίδα μας που πρέπει να ξαναχτιστεί. Πηγαίνετε στη δουλειά, και ο Θεός να ευλογεί τους εργάτες μας!

Μετάφραση: Σπάρτακος

* Ο συγκεκριμένος λόγος, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουμε, εκφωνήθηκε ενώπιον των εθνικοσοσιαλιστικών πυρήνων εργοστασίων (N.S.B.O) οι οποίοι αποτελούσαν τα πρώτα εθνικοσοσιαλιστικά σωματεία, και οι οποίοι συνέχισαν να λειτουργούν και μετά τη συγκρότηση του μετώπου εργασίας από την εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση.

https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2017/01/18/εθνικισμός-και-σοσιαλισμός/#more-1860

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s