Το Μέλλον του Εθνικισμού: Κουλτούρα, Αισθητική, Ηθική

στις

Πρώτη δημοσίευση άρθρου: 18/9/18

Αρχηγίσκοιυπο-ομάδες χωρίς ουσίαέλλειψη ιδεολογίας… Με άλλα λόγια, ελληνικός «εθνικιστικός» χώρος.

Βραχύβιες υπάρξεις ακροδεξιο-μεταξικο-πατριωτο-χουντο-στρατόκαυλων και ό,τι άλλο λάχει, που περισσότερο με κουμπαριάτικη απογευματινή έξοδο μοιάζει παρά με εθνικιστική ομάδα. Ηγετικές μορφές βγαλμένες απ’ την «Μαμούθ Κόμιξ»… Αν και ο «Μαζεστίξ» σίγουρα εμπνέει πολύ περισσότερο απ’ τους «θανατηφόρους» λόγους τους που διαρκώς επαναλαμβάνονται καταντώντας κουραστικοί μα και γελοίοι.

Νεοβγαλμένοι πατριωτο-εθνικιστές που αποσκοπούν ξαφνικά στην «ΕΝΩΣΗ» όλων, ασχέτως ιδεολογικής ταυτότητας. Ήρθαν χθες και θέλουν σήμερα να φέρουν τα πάνω κάτω, αυτοί οι αγνώστου ιδεολογικής προελεύσεως αγωνιστές του Facebook και των τελευταίων γραμμών του μακεδονικού συλλαλητηρίου που ρυθμικά φωνασκούσαν: «δημοψηηηφισμαααά!».

Ωφελιμιστική χρήση του όρου «Εθνικισμός» χωρίς ποτέ να έχουν διαβάσει ή πονέσει πραγματικά γι’ αυτόν. Περιορισμένοι στις αμπελοφιλοσοφίες κλειστών διαδικτυακών ομάδων και ηλίθιων διακηρύξεων δίπλα από εικόνες αγαλμάτων. Δεν τον βίωσαν ποτέ, κατά συνέπεια δε μπορούν και να τον ενσαρκώνουν, ούτε να τον ενσταλάξουν σε κανέναν άλλον.

Τίποτα πέρα από γέλωτα δεν είναι ικανά να προκαλέσουν τα γαλανόλευκά straight parade με τα γελοία συνθήματα της στιγμής, όπως το ευφάνταστο: «ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ στη Μύκονο θα πας!». Οι μαζώξεις σοβατισμένων κυριών αγκαλιά με τις πανάκριβες επώνυμες τσάντες τους και τους φιλήσυχους συζύγους τους, τους «Φαναριώτες» της εποχής μας…

Τέτοιες εικόνες δεν αντιστοιχούν σε ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται Εθνικιστές. Ταιριάζουν άριστα στο πολιτικό κουφάρι του ΛΑ.Ο.Σ., στους υαλουρονοκαμμένους του Βελόπουλου ή στην Ανακατάληψη, όχι όμως σε Εθνικιστές!

Αναλογιστείτε τώρα τον τρόμο και το δέος που προκαλούσε ο ρυθμικός βηματισμός μιας μοίρας αρχαίων πολεμιστών, σύμφωνος με τον πολεμικό ήχο των παιάνων που έβγαιναν μέσα από τις χάλκινες σάλπιγγες. Ο μεταλλικός ήχος της σύγκρουσης των δοράτων πάνω στις ασπίδες τους. Τον τρόμο του εχθρού στη θέα των ομοιόμορφων πολεμιστών, με τους βαρύς ερυθρούς μανδύες, τα ψηλά μελανά λοφία, που στηρίζονταν στις εντυπωσιακές περικεφαλαίες, που οι απότομες γωνίες τους προσέδιδαν ακόμα σκληρότερη όψη στη θέα των προσώπων τους.

Το ίδιο δέος οφείλει να αποπνέει κάθε Εθνικιστική/Εθνικοσοσιαλιστική ομάδα. Τα μελανά λοφία είναι πλέον οι μαύρες μας μπλούζες, οι ερυθροί μανδύες έχουν γίνει τα λάβαρα μας και τα δόρατα οι σημαίες που βαστάνε τα ρωμαλέα μας χέρια. Το λευκό των ματιών τους -το μόνο ανθρώπινο στοιχείο που ξεχώριζε μέσα από το κράμα μετάλλων- αυτό το λευκό, που υπάρχει και στη σημαία μας, είναι η αγνότητα που χαρακτηρίζει τον Σκοπό μας!

Μα ούτε και οι ήχοι χάθηκαν, το ίδιο μεταλλικό κροτάλισμα ηχεί ακόμα μέσα μας. Βγαίνει απ’ τις τυμπανοκρουσίες και τον παιάνα σιγοψιθυρίζουν οι δάδες μας, οι ψυχές των αθανάτων. Ο ίδιος τρόμος σφίγγει τις καρδιές των ανίερων εχθρών μας. Μια ισόμετρη ζήλεια πλημμυρίζει όσους μας κρυφοκοιτάζουν μέσα από μισοκλεισμένα παραθυρόφυλλα τους.

Πίστη, Αγών, Αίμα! Πρωτίστως, όμως, ο Εθνικισμός είναι Τρόπος Ζωής. Καμία απολύτως ουσία δεν έχει να ξυπνά ο Εθνικιστής μέσα σου από τον ήχο του «κλικ» στη σελίδα μας και να ενυπνώνεται ξανά μόλις πατηθεί το «Χ». Είναι στείρο το να κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές και μόλις φτάσεις στην έσχατη τελεία να τις τοποθετείς σε κρυφά συρτάρια του μυαλού σου. Άνοιξε τα, πέτα ‘τες από κεί μέσα και βγάλ’ τες δυνατά απ’ το στόμα σου! Ξέφυγε απ’ το σκοτεινό κρυφό σχολειό και μπες σε μεγάλες ακαδημίες. Εθνικισμός σημαίνει μάχη! Μάχη στην πρώτη γραμμή!

Κέρδισε μικρές καθημερινές μάχες. Πάρε πίσω τη γειτονιά σου από αυτούς που την έκλεψαν, σβήσε τα σάπια συνθήματα τους που υπόγεια μολύνουν τις συνειδήσεις των νέων, αντικατέστησε τα με εθνικιστικές φράσεις. Με τα αιώνια σύμβολα μας που φωτίζουν τον σκοτεινό τους κόσμο, όπως το φως του Ήλιου πάνω απ’ το σπήλαιο του Πλάτωνα. Σκίσε τα πανό τους, τσαλαπάτα τις αφίσες τους. Αν είσαι μαθητής εμπόδισε την διεξαγωγή ανθελληνικών εορτασμών όπως αυτού της 17/11. Καταρράκωσε την άθλια προπαγάνδα τους με κάθε μέσο.

Κλείσε το MAD και Mtv, κλείσε τα Εβραϊκά κανάλια και σιώπησε τη μουσική τους. Άκου μουσική που να σε παρακινεί να συνεχίσεις τον ηρωικό τρόπο ζωής των προγόνων σου κι όχι τα ναρκωτικά και τις πόρνες. Σαν τα αρχαία δωρικά άσματα που οι πολεμικοί στίχοι τους μπόλιαζαν μέσα στις καρδιές των σπαρτιατόπουλων, που αφού περιέγραφαν τα κατορθώματα των πατέρων τους έκλειναν πάντοτε με το μήνυμα πως αυτά πρέπει να γίνουν τρανότεροι απ’ αυτούς –«Άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες»– και όντως γίνονταν!

Γυμνάσου! Δίδαξε έτσι στον εαυτό σου Αυτοέλεγχο και Πειθαρχία, σκληραγώγησε τον. Έχε πλήρη έλεγχο του εαυτού σου, μην αφήνεις το κάπνισμα, τον τζόγο, την πορνογραφία ή κάθε αλλού είδους εθισμό να τον καταβάλει.

Δείξε έμπρακτη Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Συναγωνιστές, δωσ’ τους δύναμη μέσα από ένα γράμμα στη φυλακή, με οικονομική στήριξη, με τη παρουσία σου στο δικαστήριο. Βρες πράγματα που να σε ενώνουν με τους άλλους Εθνικιστές και όχι να σε χωρίζουν.

Και τέλος, ΔΙΑΒΑΣΕ! Μπόλιασε την ψυχή σου με ελληνικές ιδέες, φιλοσοφία και μύθους. Κλείσε τα μάτια και ψάξε με το νου μέσα στην ιστορία, αναζητώντας υγιή πρότυπα που θα γκρεμίσουν τα φιλελεύθερα μοντέλα της TV. Αποτίναξε τον αριστερό και δήθεν μοντέρνο τρόπο ζωής. Κάνε οτιδήποτε σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο της Αρετής. Δύσκολος, στενός, τραχύς, γεμάτος αγκάθια που τρυπάνε τα πόδια σου κάνοντάς τον όλο και πιο δύσβατο, μα αυτόν επέλεξε ο Ηρακλής, γιατί αυτός οδηγούσε στην Αθανασία!

«Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί Αρετής»

Η Αρετή που διέπει τον αγώνα μας, η ιερότητα του σκοπού μας για ένα αδούλωτο Έθνος, δεν πρέπει να συγχέεται, όμως, με καθωσπρεπισμούς και ψευτο-υπερηφάνειες. Τα λευκά κολάρα ανήκαν πάντα στους λόρδους της μπουρζουαζίας, όχι στους ιδεολόγους Αγωνιστές. Η Επαναστατική μας Ηθική έχει μόνο οδηγό τον Σκοπό!

Όπως η Δημοκρατία αδίστακτα μας οδηγεί επί τόσες δεκαετίες στον θάνατο, το ίδιο ανελέητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κι Εμείς τους πάσης φύσεως προδότες της Φυλής.

Τα όνειρα μας, οι χειρότεροι σας φόβοι!

Εύρυτος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s