Μπορεί να εδραιωθεί ο Εθνικός Σοσιαλισμός χωρίς μια λαϊκή εξέγερση;

στις

Το παρόν αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων: «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Εθνικό Σοσιαλισμό». Η παρακάτω ερώτηση τέθηκε από τον Πάνο Κ

Καλησπέρα Συναγωνιστές. Η ερώτηση μου είναι η εξής: πως πιστεύετε ότι θα πάρουμε την εξουσία; Με κείμενα και μικρές δράσεις ή με μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους και ένοπλη αντίσταση στην εξουσία. 

Δημοσιεύουμε την παραπάνω ερώτηση που λάβαμε χωρίς να απευθυνόμαστε ευθέως στον αποστολέα καθώς αμφιβάλλουμε για το αγνό των προθέσεων του… Το ερώτημα ωστόσο έχει τεθεί προς εμάς ξανά στο παρελθόν και ήρθε η ώρα να το απαντήσουμε και δημόσια έτσι ώστε να πάψουν να μας ρωτούν και να αναρωτιούνται και οι ίδιοι οι Συναγωνιστές και φίλοι για το ποιός είναι ο δρόμος.

Όποιος εν έτη 2020 δεν έχει αντιληφθεί -μετά από την σωρεία διώξεων των τελευταίων ετών που είχαν ως άμεσο επακόλουθο τον θάνατο του εθνικιστικού κινήματος- οτι η παρανομία ΔΕΝ είναι ο δρόμος, τότε μάλλον είναι είτε πολύ ρομαντικός, είτε πολύ ηλίθιος. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, ούτε χαρακτηρισμός για ανθρώπους που προπαγανδίζουν έκνομες ενέργειες ως μέσον για την κατάληψη της εξουσίας.

Όποιος ζει στην πραγματικότητα και όχι σε κάποια σφαίρα φαντασίας γύρω στο στο 1923 μπορεί να δει τι γίνεται στον σύγχρονο δυτικό κόσμο, κι όχι μόνο στην Ελλάδα, και ποια είναι τα μέσα καταστολής που έχει στην διάθεση του το σύστημα και πόσο εξελιγμένα είναι αυτά ώστε να καθιστούν κάθε σκέψη για οτιδήποτε μη νόμιμο, ανέφικτη. Εκτός αυτού, εμείς ως φορείς ιδεών, πρέπει να αποσκοπούμε στην αλλαγή της κοινωνίας όπως και των μελλοντικών γενεών και όχι απλά στο να πάρουμε την εξουσία. Αν η ανάληψη της αρχής δεν γίνει από ένα λαοφιλές κίνημα δεν θα καταφέρει τίποτα πέραν της ενδυνάμωσης του γοήτρου και της ματαιοδοξίας των ηγετών του. Είναι δε περιττό να πούμε ότι δεν γίνεται να γίνει κάποιος λαοφιλής κατόπιν εορτής. Ο λαός θα σε ανεχτεί μέχρι να βρει τρόπο να σε ρήξει. Σκοπός μας πρέπει είναι οι Έλληνες να γίνουν Εθνικοσοσιαλιστές ανεξάρτητα από το ποιός είναι στην κυβέρνηση. Να αλλάξουν κοσμοθέαση και θέλω. Τότε το σύστημα θα καταρρεύσει συθέμελα, χωρίς την παραμικρή έκνομη ενέργεια και η εξουσία θα «πέσει» στα χέρια μας σαν ώριμο φρούτο. Αυτή είναι η διαχρονική και τελεσίδικη απάντηση μας προς αυτό το ερώτημα.

Όσον αφορά το τι μπορεί να γίνει για να επιτευχθεί αυτό, το αναλύουμε στην σειρά άρθρων «το Μέλλον του Εθνικισμού». Οι Εθνικιστές πρέπει, αφού κατανοήσουν εις βάθος την Ιδέα και γεννηθεί μέσα τους η θέληση για Αγώνα, να ανακαταλάβουν τις γειτονιές και τις πλατείες απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Να πλημμυρίσουν τους δρόμους με σύμβολα, συνθήματα και προπαγανδιστικό υλικό. Να δημιουργήσουν δομές οι οποίες θα είναι ανοικτές, προσβάσιμες απ’ όλους και θα βοηθούν στην πράξη τους Έλληνες. Να χτίσουν δίκτυα αντιπροπαγάνδας τα οποία θα μορφώνουν την νεολαία και θα την γαλουχούν στα δικά μας πρότυπα και ιδεώδη τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ίδια την διδασκαλία του ελληνικού Φυσικού Τρόπου Ζωής.

Να καθαρίσει ιδεολογικά ο χώρος ώστε να μην χάνονται νέοι Συναγωνιστές σε σκοτεινά μονοπάτια, ακόμα πιο σκοτεινών και εντεταλμένων ανθρώπων. Έτσι ώστε όταν όλα αυτά που προτείνουμε έχουν γίνει πράξη, να αναδυθεί φυσικά μια νέα ιεραρχία κι ένας νέος ηγέτης ικανός να μας βγάλει απ’ το τέλμα, υποστηριζόμενος από μια εξίσου δυνατή και αξιόλογη ομάδα.

Τότε, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα το οποίο θα αποτελέσει το μέσον μέσω του οποίου θα καταληφθεί νόμιμα η εξουσία, όταν πια ο λαός θα είναι έτοιμος και θα ζητάει την πραγματική και δύσκολη αλλαγή. Ως τότε, Ακέφαλη Αντίσταση προς έναν κοινό σκοπό!

Αυτο-οργάνωση η μόνη λύση!

Αλέξανδρος Τζούλιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s