Το Μέλλον του Εθνικισμού: Παράλληλες Δομές

στις

Πολλά έχουν λεχθεί, πολλά έχουν γραφτεί γι’ αυτόν τον χώρο (βόθρο) του εθνικισμού, όπου αρκετοί θεωρούν εαυτόν μέρος του χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδεολογική σχέση με αυτόν. Όλοι όσοι μετέχουμε ενεργά σε αυτόν, παρ’ όλες τις διαφορές μας, συμφωνούμε σε ένα πράγμα: ότι ένα κίνημα για να θεωρείται Κίνημα πρέπει να έχει κίνηση! Να έχει ορμή και διαρκή δράση. Να επηρεάζει την κοινωνία, να αποτελεί άμεσο δομικό στοιχείο αυτής και μέσω της διαρκώς αυξανόμενης δύναμης που αποκτά, να την αλλάζει.

Προ ημερών ζήσαμε μία μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι. Άνθρωποι μας χάθηκαν λόγω της απουσίας, της εγκληματικής αμέλειας και ανευθυνότητας αυτού του διεφθαρμένου κράτους. Και τώρα το γερασμένο και σάπιο αυτό σύστημα προσπαθεί να δείξει το πόσο “καλό” και “συμπονετικό” είναι, σε ανθρώπους που ποτέ δεν προστάτευσε και που ποτέ δεν πρόκειται να προστατεύσει πραγματικά. Αυτός είναι ο τρόπος που το σύστημα συντηρεί τον εαυτό του μέχρις ότου ανακυκλωθεί στις επόμενες εκλογές.

Τι κάνει όμως το εθνικιστικό κίνημα; Δεν θα έπρεπε εμείς να έχουμε τις δίκες μας δομές για να δράσουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να αναλογιστεί ο καθένας τις δικές του ευθύνες;

Ας μην κρυβόμαστε. Με απλές πράξεις, σε κάθε πόλη, μπορούμε να παρακάμψουμε παντελώς το σύστημα και να δημιουργήσουμε δικές μας παράλληλες δομές οι οποίες θα λειτουργούν ανεξάρτητα απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση και τις πολιτικές συνθήκες, για το καλό της πατρίδας και του λαού μας. Έννοιες και πρακτικές μέχρι τώρα άγνωστες στο ευρύ κοινό, απαραίτητες όμως για να προχωρήσουμε.

Χρειαζόμαστε δικά μας ταμεία, δικούς μας γιατρούς, δικηγόρους και δασκάλους. Δικά μας γυμναστήρια, χώρους συγκέντρωσης, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ένα Κίνημα το οποίο θα έχει τις βάσεις να λειτουργεί Αυτόνομα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε… Κίνημα!

Γιατί τόσα χρόνια είμαστε ανενεργοί; Μήπως γιατί ο χώρος επισκιάζεται και ποδηγετείται από ανθρώπους του κράτους…;

Αυτός ο χώρος θα έπρεπε να αποτελείται από ιδεολογικούς μαχητές, από φιλοσόφους πολεμιστές, οι οποίοι θα δουλεύουν νυχθημερόν για το παρόν και το μέλλον. Για την απόκτηση δύναμης και την υπεράσπιση των συμφερόντων του Έθνους μας. Αντ’ αυτού, την κεφαλή του χώρου σήμερα αποτελούν υπερήλικοι πράκτορες συγκεκριμένων υπηρεσιών, “φιλόσοφοι” του καναπέ και ρουφιάνοι. Ενώ στην βάση του συναντάμε ανθρώπους κουρασμένους, μη έχοντας την φωτιά της Ιδέας να καίει στο στήθος τους. Με μηδαμινή όρεξη για ουσιαστική μάχη, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε καθαρούς Αστούς, εν πολλοίς.

Ας γίνει ξεκάθαρο ότι άνθρωποι άρρωστοι δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα το υγείες, πόσο μάλλον ένα υγείες και δυναμικό Κίνημα!

Είναι επιτακτική ανάγκη η απομόνωση αυτών των τραγελαφικών και επικίνδυνων στοιχείων, όπως και η δημιουργία μικρών Αυτόνομων Πυρήνων σε κάθε γωνιά και πόλη της Ελλάδας. Τα οποία άτομα των αυτόνομων αυτών πυρήνων δεν πρέπει να επιδίδονται σε χουλιγκανίστικες ενέργειες, βοηθώντας αργότερα το σύστημα να τους τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί, σε μια νύχτα, αλλά θα πρέπει να επιδίδονται στην απόκτηση υγιών συνηθειών και διαρκούς νόμιμης πολιτικής δράσης, όπως πρέπει να κάνει κάθε ιδεολογικός μαχητής!

Πρώτα και κύρια, μελέτη! Όχι μελέτη φιλολογικού, εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα, όπως κάνει ένας Αστός, αλλά ουσιαστική μελέτη των βαθύτερων φιλοσοφικών νοημάτων και μύθων της Φυλής μας. Από τον Ηρακλή και τον Προμηθέα, μέχρι τον Πλάτωνα και τον Παλαμά. Όπως και σε ιστορικό επίπεδο, από τον Αχιλλέα και τον Καραΐσκάκη, ως την Κρυπτεία και την ΕΟΚΑ! Να διαβάσουν εκτενώς για την σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία και τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους. Να ξέρουν ποιος είναι ο εχθρός και γιατί πρέπει να είμαστε Πιστοί! Έπειτα γυμναστική, για όλα τα οφέλη που αυτή επιφέρει. Πειθαρχία, καλλιέργεια της Αυτοκυριαρχίας, του Θάρρους και της Αυτοπεποίθησης. Και αφού γίνουν αυτά, είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας στα κοινά!

Θα πρέπει συνεπώς να γίνονται δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε κάθε τοπικό ή εθνικό πρόβλημα. Είτε αυτό αφορά τα εργασιακά, είτε είναι ευρύτερα οικονομικό, είτε φυλετικό, είτε πολιτιστικό κ.ο.κ.. Ο Εθνικοσοσιαλισμός έχει απάντηση σε όλα γιατί είναι μια πλήρως δομημένη κοσμοθέαση, μια αυτοτελής Βιοθεωρία. Έτσι θα επηρεάσουμε την κοινωνία και θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια της μαύρης προπαγάνδας που το σύστημα, από το 45 και μετά, χτίζει.

Αργότερα, και αυτό είναι το κυριότερο σημείο της στρατηγικής που προτείνουμε, με την χρήση προσωπικών μας πόρων (γνώση, εξειδίκευση, χρήματα) και σε συλλογικό επίπεδο, θα πρέπει να φτιάξουμε τις κινηματικές δομές που λείπουν από τον σημερινό χώρο. Χώρους συγκέντρωσης και γυμναστήρια που θα εξοπλίζονται από τους ίδιους τους Συναγωνιστές και που θα χρησιμοποιούνται για την εκγύμναση του Σώματος και του Πνεύματος. Δημιουργία βιβλιοθηκών και εκδοτικών οίκων, με την απαραίτητη και πολύ αναγκαία συγγραφή σύγχρονων ιδεολογικών συγγραμμάτων, όπως και την έκδοση περιοδικών εντύπων. Ίδρυση ιστορικών συλλόγων, φυσιολατρικών, πολιτιστικών, μουσικών κ.α.! Αυτό πρέπει να είναι το Κίνημα του αύριο! Ευρισκόμενοι σε ένα κλειστό δωμάτιο μιλώντας χαμηλόφωνα ή γράφοντας πομπώδη κείμενα, σε κοινωνικά δίκτυα, για την «ιερή» μας Ιδέα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα!

Το μέλλον του χώρου είσαι Εσύ, το μέλλον της Πατρίδας είμαστε Εμείς!

Βαγγέλης Κ.

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s