Πόσο καλά γνωρίζεις Σύγχρονη Ιστορία;

στις

Εν όψη της εθνικής επετείου του 1940 και του περιβόητου «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά παρουσιάζουμε ένα ιστορικό κουίζ γνώσεων για να εξετάσουμε κατά πόσο γνωρίζουμε την σύγχρονη πολιτική και στρατιωτική ιστορία.

Στόχος του τεστ είναι να αποδείξει ότι ο μέσος Έλληνας γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του. Δεν γνωρίζει πως βρέθηκε στο σήμερα και γιατί υποφέρει όχι εξαιτίας κάποιων κακών «φασιστών», αλλά εξαιτίας κάποιων πολύ «καλών» δημοκρατών.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί πλέον ως μια γιορτή της Δημοκρατίας. Το σύστημα πανηγυρίζει που ο κατά τ’ άλλα κακός φασίστας Μεταξάς, υπακούοντας τις εντολές της Αγγλίας, έβαλε την Ελλάδα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αντί να διατηρήσει την πολύκροτη «ουδετερότητα» για την οποία κόμπαζε… Εν τέλει, το λάθος του αυτό το πλήρωσε με τον ίδιο του τον θάνατο, απ’ τα χέρια των Άγγλων. Η έκβαση, όμως, του πολέμου με την ήττα του Άξονα, που σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από την εκστρατεία στα Βαλκάνια και την εισβολή στην Ελλάδα, καθόρισε την τύχη ολόκληρης της Ευρώπης, υποδουλώνοντάς την στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κεφάλαιο.

Η Ελλάδα πέρασε, μετά την Συνδιάσκεψη της Γιάλτας (πάνω σε μια χαρτοπετσέτα), στην σφαίρα επιρροής της Αμερικής και έκτοτε βιώνουμε την πιο καταστρεπτική υποδούλωση (πολιτική, πολιτισμική, στρατιωτική, πνευματική και φυλετική) στην ιστορία μας. Ποτέ άλλοτε δεν επιχειρήθηκε μιας τέτοιας ευρείας κλίμακας αλλαγή και επιρροή, απο εξωεθνικούς φορείς, στα εθνικά και κοινωνικά μας θέματα. Όποιος ξεγελιέται απ’ τις παροχές του Καπιταλισμού, τον άρτο και το θέαμα της Δημοκρατίας, νομίζοντας ότι «έχουμε ζήσει και χειρότερα» καλό θα ήταν να αναθεωρήσει και να συνειδητοποιήσει ότι χειρότερα από ότι σήμερα δεν είμασταν ποτέ! Σήμερα ο εχθρός βρίσκεται τόσο εντός των πυλών, με τους σύγχρονους Κοτζαμπάσηδες-πολιτικούς, όσο και εκτός των πυλών με τα καπιταλιστικά-τοκογλυφικά συμφέροντα που απομυζούν τον λαό μας.

«Να φοβάσαι τον εχθρό που δεν μπορείς να δεις. Η αναγνώριση του, όμως, είναι το ήμισυ της Ελευθερίας».

Σε μεγάλο βαθμό αυτό που μας κρατάει ακόμα υπόδουλους είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Λόγω της παντελούς έλλειψης ιστορικών γνώσεων και του φιλελεύθερου τρόπου ζωής που μαστίζει την νεολαία, όπως και το σύνολο του λαού μας, οι φωνές για αντίσταση είναι σποραδικές κι αυτές μετρημένες στα δάχτυλα.

Σε μια χώρα που η εθνική συνείδηση έχει χαθεί και η ιστορική μνήμη διαγραφεί, είναι «οξύμωρο» το σύστημα να γιορτάζει τόσο μια εθνική επέτειο. Η επέτειος, όμως, αυτή μέσω της αντιστροφής του νοήματος της (του υπέρ πατρίδος αγώνα του λαούς μας) επιτυγχάνει την περαιτέρω υποβάθμιση του εθνικού φρονήματος. Ξάφνου το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης γίνεται προπαγάνδα υπέρ της ομογενοποίησης των λαών, της κατάργησης των συνόρων, της αποδοχής των λαθρομεταναστών και φυσικά της πίστης στον υπερατλαντικό αφέντη, την Αμερική. Το πώς συνδυάζεται η ειρήνευση των λαών με την πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, που αιματοκυλούν αδιάκοπα τις τελευταίες δεκαετίες τους λαούς όλης της γης, ας απαντηθεί από τους αναγνώστες μας. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, «αν δεν πας εσύ στην Δημοκρατία, η Δημοκρατία θα έρθει σε σένα» και ο νοών νοείτω.

Κάντε το κουίζ εδώ:

http://www.quiz-maker.com/Q2UH4LE

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s