Resist to Exist

στις

Καλώς ορίσατε στο Resist to Exist. Ένα ιστολόγιο για εμάς που η Αντίσταση αποτελεί τρόπο ζωής – για όλους τους Ελεύθερους και Ανυπότακτους Έλληνες. Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους Ζωντανούς!


Χαιρετίζω τους παλιούς και καλωσορίζω τους νέους Συναγωνιστές, αναγνώστες και απλούς περιηγητές. Όποιες κι αν είναι οι απόψεις σας, σας καλώ να Στοχαστείτε. Αυτό και μόνο αρκεί!

Να αρχίσετε να σκέφτεστε ξανά, κοιτάζοντας τον κόσμο υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Κοιτάζοντας τους ίδιους σας τους εαυτούς υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, υπό μια νέα συνθήκη. Την συνθήκη ότι ο κόσμος γύρω σας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, πως οι εξουσιαστές μας και οι υπάλληλοι τους δεν μοχθούν για το δικό μας καλό, παρά μόνο για το δικό τους. Πως η λευτεριά δεν θα έρθει ούτε απ’ έξω, ούτε από πάνω, παρά μόνο από μέσα μας. Την αντίληψη ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν αρκεί κάποιοι να παλέψουν και να θυσιαστούν γι’ αυτό.

Να γεννηθεί μέσα σας η θέληση να ατενίσετε έναν νέο ορίζοντα, ένα νέο υψόμετρο, που θα μας βγάλει από την γκρίζα καθημερινότητα. Που θα σπάσει το συνήθειο και θα μας δώσει μια νέα ορατή Ελπίδα. Κάτι για να παλέψετε και να κερδίσετε με τις δικές σας δυνάμεις και μόνο. Και μέσα από αυτή τη μάχη, σε όποιο πεδίο κι αν διεξαχθεί, να ζήσετε έστω για μια στιγμή. Να νιώσετε έστω για μια στιγμή Ελεύθεροι! Κυρίαρχοι της μοίρας σας, οδηγοί της ψυχής και του μυαλού σας. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως είμαστε ακόμα Έλληνες. Πως έχουμε ακόμα μέσα μας κάτι απ’ τον αρχαίο μύθο που μας γέννησε.

Ο δρόμος σας έβγαλε σε ένα από τα τελευταία ελεύθερα βήματα ενός κόσμου που φτάνει με γοργούς ρυθμούς στο τέλος του. Ενός κόσμου πλασμένου με δημοκρατικές ευλογίες και καπιταλιστικές προοπτικές, που όμως κατάφερε να παράξει την πιο ολοκληρωτική δυστοπία που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος. Έναν ολιγαρχικό τυραννικό κόσμο στον οποίο όλοι είναι σκλάβοι, αλλά νομίζουν πως είν’ ελεύθεροι! Και υπό την αίσθηση αυτή της «ελευθερίας» που έχουν είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να πολεμήσουν όποιον την αμφισβητήσει ή προσπαθήσει να την καταργήσει. Ενάντια σε κάθε «τρελό» που θα τους πει ότι φορούν αλυσίδες κι ας μην βλέπουν και που θα προσπαθήσει να τους κάνει τουλάχιστον να τις δουν, αν όχι να τις σπάσουν!

Ο κόσμος, λοιπόν, αυτός φτάνει στο τέλος του ή μάλλον στην ολοκλήρωση της αποστολής του. Στην αποσιώπηση και στην παραίτηση κάθε τι ζωντανού και ελεύθερου. Στην κάμψη κάθε πραγματικής αντίστασης. Σε ένα κόσμο όπου οι ίδιοι οι πολίτες αντιμάχονται και φιμώνουν κάθε τι το υγιές και επαναστατικό πριν καν προλάβει να το εντοπίσει και να το καταστείλει το ίδιο το κράτος. Σε μια κοινωνία όπου ο ένας συμμορφώνει τον άλλο, χωρίς να απαιτείται κρατική παρέμβαση.

Ο κόσμος του άσβεστου προμηθεϊκού πυρός κατέληξε να είναι ο παρηκμασμένος κόσμος των ψεύτικων ειδώλων που σβήνουν κάθε Νόηση/Φωτιά υπό την απειλή της εξάπλωσης και του φόβου ότι θα μπολιάσει τις ψυχές τους μ’ αμφιβολίες. Ο κόσμος του πνευματικού και φιλοσοφικού φωτός, έγινε ο κόσμος των θρησκευτικών δεισιδαιμονιών και της δημοκρατικής λογοκρισίας. Ο κόσμος του θάρρους έγινε ο κόσμος του φόβου, των σκυφτών προσκυνητών και των δειλών παρατηρητών.

Αυτός είναι ο νέος κόσμος που κανείς δεν προέβλεψε ότι θα έρθει. Ο κόσμος των φοβισμένων και παραδομένων ανθρώπων της μιζέριας. Ο κόσμος των νεκρών που δεν επιβλήθηκε από κανέναν άλλον, παρά τον ίδιο μας τον εαυτό που ικέτεψε για να τα έχει όλα στο πιάτο. Που πολέμησε για να έχει ανέσεις και ευκολίες, μέχρι που κατέστη και αυτός ο ίδιος ένα προϊόν προς κατανάλωση στο ράφι του παγκόσμιου Καπιταλισμού. Οπότε το μόνο που του έμεινε να κάνει είναι να ποζάρει χαμογελαστός στην βιτρίνα για να προσελκύσει έτσι τον καλύτερο πελάτη. Εκείνον που θα του φερθεί πιο τρυφερά και θα του δώσει την μεγαλύτερη ταρίφα (οικονομική ενίσχυση) για να ζήσει.

Γι’ αυτό, ήρθε ο καιρός να χτίσουμε ξανά, πάνω σ’ αυτή την προδομένη γη, τον δικό μας κόσμο. Κόσμο γενναίο, ηρωικό και αθάνατο. Αντάξιο της πυράς απ’ την οποία γεννήθηκε. Αντάξιο του Πνεύματος και της Σοφίας που κάποτε παρήγαγε. Αντάξιο του Αίματος του οποίου κυλάει ακόμα στις φλέβες μας. Και μέσα από αυτόν να γεννηθούμε και πάλι. Και μαζί με μας ολόκληρο το Έθνος!

Η τελευταία δεκαετία μας δίδαξε πολλά, μα πάνω όλα πως χωρίς ιδεολογία και ένα σαφή στρατηγικό σχεδιασμό καμία αλλαγή, κανένα κίνημα και καμία «νέα Ελλάδα» δεν πρόκειται να έρθει. Με επιπόλαιες ενέργειες, δηλώσεις μετανοίας και δημοκρατικές «εκλογικεύσεις» κανένας πόλεμος δεν πρόκειται να κερδηθεί!

Γι’ αυτό, λοιπόν, τούτη την ύστατη ώρα όπου η προδοσία αποτελεί καθημερινότητα και το ξεπούλημα και ο δανεισμός από τους τοκογλύφους έσχατη επιλογή επιβίωσης -για ένα λαό που νοιάζεται μόνο για την πάρτη του και όπου έδειξε στην πράξη ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση για αγώνα και αυτοθυσία- δεν είναι καιρός για σπασμωδικές κινήσεις, αλλά για ανασυγκρότηση, αυτοκριτική και αυτοβελτίωση. Μακριά από πρακτικές και λογικές του παρελθόντος. Μακριά από την πεποίθηση πως κάποιος άλλος, εκτός του εαυτού μας, θα μας σώσει. Είτε αυτός λέγεται θεός, είτε άνθρωπος, είτε χώρα. Ήρθε ο καιρός να βασιστούμε ξανά στις δικές μας δυνάμεις και κοιτώντας κατάματα τον Ήλιο να πορευτούμε προς μια νέα προοπτική και ένα νέο αύριο!

Κάθε δράση, κάθε μορφή αντίστασης που αποτελεί προϊόν λογικής σκέψης και όχι κούφιας αντίδρασης, καιροσκοπικού εντυπωσιασμού ή ψηφοθηρίας, είναι θεμιτή. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να αφιερώνεται αρκετός χρόνος σε μελέτη, σχεδιασμό και εσωτερική αναζήτηση. Και γνωρίζω απόλυτα πως αυτά είναι τα τελευταία πράγματα που θέλει και έχει τον χρόνο να κάνει κανείς σε καιρό πολέμου, όμως αν θέλουμε να ελπίζουμε ρεαλιστικά σε μια μακροπρόθεσμη επικράτηση και νίκη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Όσοι τόσο καιρό απουσίαζαν από τους δρόμους και θυμήθηκαν τώρα να δράσουν, το πράττουν δυστυχώς πολύ αργά. Όσοι, δε, εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κόμματα και «χαρισματικούς» αρχηγούς, έχουν ήδη χάσει.

Το 1765, πέντε χρόνια πρίν τα Ορλωφικά και μετά από δεκάδες αποτυχημένες επαναστάσεις, ο Γεώργιος Παπαζώλης συγγράφει ένα πολεμικό εγχειρίδιο με σκοπό να διδάξει στους Έλληνες την τέχνη του πολέμου και οι έως τότε ανοργάνωτες πολεμικές τους επιχειρήσεις να μπορέσουν να επιτύχουν τον σκοπό τους. Το 1806 ο «Ανώνυμος Έλλην» συγγράφει ένα ιδεολογικό μανιφέστο στο οποίο αναλύει τα ως τότε λάθη και ορίζει τους στόχους για το κράτος που θέλουν οι Έλληνες Επαναστάτες μετά την απελευθέρωση της Πατρίδας. Δύο βιβλία τα οποία αποτέλεσαν τη βάση, όπου μαζί με την δράση της φιλική εταιρείας πέτυχαν την ελληνική Επανάσταση. Το ίδιο μοτίβο, αυτό της ανασύνταξης, αυτοκριτικής και θέσπισης νέων στόχων προ μιας μεγάλης επανάστασης, συναντάται και σε άλλες χώρες, όπως στην Γερμανία του 1925. Έτσι κι εμείς σήμερα, έχουμε ζωτική ανάγκη από ιδεολογία και στρατηγικό σχεδιασμό. Και ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει το παρόν ιστολόγιο θέλοντας να βάλει το δικό του λιθαράκι στην πολυπόθητη Εθνική μας Αναγέννηση.

Το ιστολόγιο ξεκινάει την πορεία του αναδημοσιεύοντας τα καλύτερα και πιο διαχρονικά άρθρα των περασμένων τεσσάρων ετών. Κάθε άρθρο είναι ελεύθερο προς αναδημοσίευση με μόνη προϋπόθεση την προσθήκη της πηγής του. Το παρόν ιστολόγιο δεν σχετίζεται, ούτε πρόκειται να προβάλει κανένα κόμμα, σύλλογο ή ομάδα. Αποσκοπεί μόνο στην ανάλυση και στη διάδοση της ελληνικής κοσμοθεωρίας του Εθνικού Σοσιαλισμού. Της φυσικής κοσμοθεωρίας του Γένους μας!

Όλα τα άρθρα και οι αναλύσεις στοχεύουν στην καλλιέργεια αντι-καπιταλιστικής, αντι-δημοκρατικής και εν τέλει Εθνικής Συνείδησης. Φυλετικής Αυτογνωσίας και θέλησης για Δράση. Στην συνειδητοποίηση της αξίας της Φύσης, του Αίματος και της αρχαίας Παράδοσης. Στην ανάγκη για μια όμαιμη και αξιοκρατική εθνική κοινότητα. Στην διδασκαλία των αρχέγονων ηθικών, φιλοσοφικών, πολιτιστικών και πολιτικών βάσεων του Γένους μας. Με τελικό σκοπό την εφαρμογή στον προσωπικό, κοινωνικό και εθνικό μας βίο της Ιδέας του Αίματος και της Γης, όπως και της πολιτικής θεωρίας που απορρέει από αυτήν, του Εθνικού Σοσιαλισμού!

Γνώρισε τον εαυτό σου – Νιώσε την Φυλή σου – Αγκάλιασε το Έθνος σου!

Σπάσε τα δεσμά – Πάλεψε για τους δικούς σου ανθρώπους – Ζήσε!

Resist to Exist – Αντιστάσου για να είσαι Ελεύθερος! Για να Επιβιώσεις και να Επικρατήσεις!

Αλέξανδρος Τζούλιος

Διεύθυνση Επικοινωνίας: contact-resist@protonmail.com


Το Χρέος μας ως Εθνικιστές

Όποιος μέχρι σήμερα δεν έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας οικονομικής κρίσης πολύ χειρότερης και πολύ πιο πραγματικής από την τελευταία του 2009, μάλλον θα ξυπνήσει πολύ απότομα. Όπως θα έχετε ακούσει, έχουν ήδη εγκριθεί τα πρώτα «πακέτα ενίσχυσης», τα πρώτα δισεκατομμύρια των τοκογλύφων τα οποία θα κληθούμε να αποπληρώσουμε τις επόμενες δεκαετίες μαζί…

Το Μέλλον του Εθνικισμού

Πρώτη δημοσίευση άρθρων: Φεβρουάριος-Μάρτιος 2017 Μια σειρά άρθρων για το μέλλον του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Ρεαλιστικές λύσεις και προτάσεις που θα μας βγάλουν απ’ την αφάνεια και θα μας οδηγήσουν σε ένα νέο αύριο!

Δράση ή Αδράνεια; Αγώνας για Ελευθερία ή Θάνατος;

«…Ρίχτηκα στη δράση, γιατί έπρεπε να δράσω. Απ’ αυτό το γκρέμισμα είναι φυσικό να αρχίζει κάθε έργο. Αυτό το ξέρω και γι’ αυτό αρχίζω. Δεν με νοιάζει το τέλος· ξέρω πως πρέπει να αρχίσω απ’ αυτό και όλα τα άλλα είναι φλυαρίες και χαμένος καιρός. Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι διορθώσεις και οι βελτιώσεις είναι…

Δράσε όταν πρέπει!

Το παρόν αποτελεί μια αναγκαία συμπλήρωση στο προγενέστερο άρθρο: Δράση ή Αδράνεια; Αγώνας για Ελευθερία ή Θάνατος;. Στο άρθρο εκείνο είχαμε μιλήσει για την σημασία της Δράσης σε ένα πέλαγος αδράνειας. Την αξία της ατομικής πρωτοβουλίας προ της γενικής αποχαύνωσης. Είπαμε ότι μια μεμονωμένη δράση, μια μάχη, μπορεί να είναι πιο σημαντική και απ’ ολόκληρο τον…

Είναι ο Εθνικισμός Ματαιοδοξία;

Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού και ιδιαίτερα η νεολαία έχει σχηματίσει, τις τελευταίες δεκαετίες, την άποψη πως ο Εθνικισμός είναι ματαιοδοξία. Μια χαζή ιδεολογία και στάση ζωής για «τυφλούς» και «ανενημέρωτους», όπως λένε, ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται πως όλοι οι άνθρωποι είναι ή πρέπει να είναι ίσοι και ενωμένοι απέναντι στον ρατσισμό. Η…

Ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η Νέα Τάξη Πραγμάτων;

Τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά για μια «Νέα Τάξη Πραγμάτων» η οποία απεργάζεται την καταστροφή μας, χωρίς όμως να μαθαίνουμε ποτέ από ποιούς αποτελείται, σε τι ακριβώς αποσκοπεί και πότε τέλος πάντων σκοπεύει να έρθει. Όλοι μας ίσως κάποτε έχουμε πέσει θύματα αυτής της θεωρίας συνωμοσίας την οποία ασπάζεται -έστω…

Και τώρα η σειρά μας!

Πλησιάζοντας στο τέλος του 2020 είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε άπαντες τι έχει συμβεί και τι πρόκειται να αλλάξει στον λεγόμενο εθνικιστικό «χώρο», όπως και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Έτσι ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να χάνουμε, να σταματήσουμε να μετράμε ήττες και να αρχίσουμε να παίρνουμε τις πρώτες μας νίκες! Για τον σκοπό,…

Η Αυγή θα είναι δική μας!

Πρώτη δημοσίευση άρθρου: 21/12/16 «Μέσα απ’ την πιο σκοτεινή νύχτα γεννιέται ο πιο δυνατός Ήλιος!Μέσα απ’ το πιο βαθύ σκοτάδι γεννιέται το πιο αστραφτερό Φως!» Σήμερα, ανήμερα του χειμερινού ηλιοστασίου, σήμερα που η Ελλάδα και ο κόσμος όλος βυθίζεται στο πένθος απ’ την ισλαμική τρομοκρατία, που στραγγαλίζεται οικονομικά απ’ τον Καπιταλισμό και που μολύνεται πνευματικά…

4 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s